nosuti 2014.06.09. 23:12

Pünkösdi séták

Vasárnap elmentem a hegyre, ha már a hegy nem jött hozzám.

A neve Salève, itt magaslik Genf mellett és az már francia rész. Messziről is gyönyörű, de fentről a kilátás csodás. Biztos megyek még ide kirándulni, de most csak a kilátó közelében mászkáltam, valamint leültem kicsit a fűbe (utólag fedeztem fel, hogy megszáradt szardarabok mellett sikerült kinéznem a legjobb helyet). Kimentem a 8-as busszal, aminek a végállomása a határ előtt van pár méterrel és az még a genfi 10-s zóna, így nem kellett plusz jegyet vennem. Kezdek belejönni ebbe a menetrend keresésbe, meg tájékozódásba, amit amúgy mindig is utáltam. Szerencsémre elég érthető az itteni rendszer. 

A felvonón nem rossz, elég nagy a fülke, sokan beférnek. Volt három hegyi bringás srác, akik szerintem ezt csinálják egész nap, hogy felmennek a cuccal és lejönnek valahol a hegyoldalban. Mikor én vártam a lefelé jövő fordulót, akkor ezek hárman megint jöttek fel éppen. A felvonón volt egy magyar pár, de nem szólítottam le őket. Amúgy érdekes, de eddig majdnem minden nap hallottam az utcán magyar szót. 

Itt a hely hivatalos oldala:

http://www.telepherique-du-saleve.com/

Nem kicsi a hegy a buszmegállóból nézve:

sal0.jpg

 

Innen nézve meg pláne:

sal1.jpg

Ismét egymásra találtunk egy magányos turistával és barteleztünk egy fotózást

sal2.jpg

Még szerencse, mert a szelfizéseim ilyenre sikerülnek:

sal3.jpg

 

Ma a melegre való tekintettel csak 5-kor indultam neki a város felfedezésének. Na jó, azért is mert délelőtt a Hannibal második évadot kellett befejeznem.

A Jet d'Eau még mindig szép (a céges ájfónnal még csak ismerkedem):

Photo 09.06.14 17 33 18.jpg

A tó másik oldalának vettem az irányt, mert arra még nem jártam, no meg azért is mert nagy az esély, hogy ott keresek lakást majd. Lehet a strand miatt is, amit ott találtam, de az a rész nagyon mediterrán érzés. Tetszenek a házak, van egymás mellett régi és új, de jó a hangulata. Láttam parkokat is, sok a zöld rész ott. Azt a negyedet, ahol ma kicsit sétáltam, az Eaux-Vives-nek hívják. A másik esélyes városrész lakás keresés illetve találás szempontjából, a Plainpalais. Oda a héten elmegyek egyik nap munka után nézelődni. 

 

Ezt a strandot majd meg kell látogatni:

e-vives3.jpg

Ebben pl. laknék. Az erkélyen hesszel egy pasi: 

e-vives1.jpg

A helyi kutyák jól neveltek és nem piszkítanak a járdára:

e-vives2.jpg

Beültem egy olasz étterembe egy nem túl frekventált helyen, ettem egy semmilyen tésztát, ittam egy halovány rosét (nem volt sör...) és egy jó eszpresszót. 35 frankot fizettem. A foursquare szerint itt van a legjobb pizza a városban. Valamint leült a mellettem lévő asztalhoz két orosz fiatal, meg egy negyvenes helyi faszi (akiről mindent elmond a bicepszén lévő tetoválás: piros és zöld elefántok állnak sorban az ormány és farok összekapcsolásával) és megtudtam, hogy az éttermet minden genfi ismeri és a régi tulaj ivott és elkaszinózta a vagyonát. 

Végezetül, ma is volt egy cicás találkozás:

cic1.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsonev.blog.hu/api/trackback/id/tr836290693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arita 2014.06.10. 20:28:11

Jó ez a blog :) Ne tessék abbahagyni :) És egy jó kis erkélyes kecó meg összejöjjön :)

nosuti 2014.06.10. 20:54:56

A blog történetének első kommentelője! :))

Jutalmad egy 10 alkalmas kommentkupon, ami korlátlan ideig érvényes.
süti beállítások módosítása