nosuti 2014.06.18. 22:11

Lakáskeresés 1-2-3

Kihagyok pár nap ismertetőjét, majd írok egy összefoglaló szösszenetet máskor.

Viszont a héten, azaz tegnap megkezdődött a nagy lakáskeresési akció.

Az ingatlanos csaj tegnap átküldött egy címet, hogy menjek megnézni, mert fél 7-től lehet látogatni a kecót, akkor van ott a jelenlegi albérlő és tőle lehet kérdezni. Hát épp odaértem, de kár volt sietni. Egy panel szerű lakás volt, halál unalmas felosztással vagy minek nevezik ezt. 4 tök egyforma szoba, amiből az egyik a konyha.

 

 

keco1.jpgElnézést a rajzért, de ennyi sikerült most :)

 

2014-06-17 18.46.47.jpg

A fent látható valami, az a konyha. A mosógépen kívül a jelenlegi bérlő srác vett mosogatógépet, tűzhelyet és hűtőt, amit szívesen eladna összesen 2500 frankért. Nekem még így sem tetszett a lakás.

 

Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött vártam a mai túrát. 5 lakást néztük meg, az első kettő nagyon tetszett, azokra jelentkezünk is. A harmadik és a negyedik szánalmas volt, nem is fotóztam semmit. Még a tegnapinál is gázabbak. Viszont az ötödik lakásnál annyira elvarázsolódtam, hogy elfelejtettem fényképezni.  A lakás gyönyörű volt, nagyon stílusosan volt berendezve, a konyha meg maga volt a tökély. Viszont ami megzavart, az a 3 kiskutya aki ugrálva fogadott, no meg a meleg párocska, akik a jelenlegi bérlők. Próbáltam nem vigyorogni az elején és már el is felejtettem a vicces helyzetet, mert tényleg lekötött, hogy milyen szép a konyha, meg a fürdőszoba is tök modern, külön wc-vel. A beépített szekrényekben minden párhuzamosan illetve merőlegesen volt pakolva. A kutyák elcsöndesedtek. Viszont ekkor következett az, amikor megtapasztaltam, micsoda önuralmam van. Nem röhögtem el magam ugyanis, amikor a hálószobába léptünk, ahol először próbáltam nem nézni a hatalmas baldachinos ágyra, ezért elfordultam a másik irányba, ahol egy hatalmas festmény lógott a falon. Ez három férfit ábrázolt, különböző vetkőzési fázisokban. Az első még éppen csak kigombolta a nadrágot, a másik már kissé lehajolva bújtatta ki az egyik lábát, a harmadik viszont már a folyamat legvégén volt, de még mindig egy láb félig felemelve. És nem szemből voltak lefestve...

De mindegy is nem fogok ebben a szerelmi fészekben lakni, ugyanis csak augusztustól lehet beöltözni :)

A helyzet ugyanis az, hogy nekem július elejétől de legkésőbb közepétől már az új helyen kellene laknom. A cég 1 hónap költségét állja ebben a hotelben. Talán még 2 hetet kifizetek, ha nagyon muszáj, ezért a július közepe is OK lenne.

Amit még fizetnek, az az, hogy az ingatlan ügynökség vagyis hát relocation agency segít nekem lakást keresni. Ezrét voltam ma a csajjal, mert ő kikereste az előzetesen megbeszéltek alapján, hogy mik jöhetek szóba. Leegyeztette a bérlőkkel, vagy a cégek képviselőivel, akik a bemutatót tartják.

A nagyon szép és jó helyen lévő lakások egyértelműen nagyon népszerűek, tehát sok a jelentkező. Ilyenkor a Regie (rezsi) cég (ha jól értem, ők adják ki) átnézi a jelentkezők adatait, de leginkább a fizetésüket. Le kellett adni egy fizetésigazolást, ugyanis a bruttó fizudnak az egynegyedénél nem költhetsz többet a bérleti dijra. Vagy a nettód harmadánál. Gondolom, ilyenkor sokmindent mérlegelnek. Pédául a kollégám nem kapott meg egy lakást a feleségével és a kisfiával, mert a másik családnál két gyerek volt, és mindkét szülő pénzkereső volt. 

Szóval az első lakás egy régi de nagyon jó állapotú házban van, az Arve folyó partján. Közel van egy forgalmas út, de nem hallatszik be, ha kinn állsz az erkélyen (mert az van!), akkor hallod. Harmadik emeleti, szép fényes lakás. Még épp dolgozott benne két férfi, mert felújítják. Ez annyit tesz, hogy új ablakok, festés, új konyhabútor, minden géppel felszerelve, kivéve hűtő. Van egy nagy háló és egy nagy nappali, onnan lehet kilépni az erkélyre, ami nekem szintén megfelelő méretű (2-en simán iszogathatják a reggeli kávét a croissant mellé). Van még egy szűk, kicsi szoba, ami az ingatlanos szerint akár gardróbként is szolgálhat. De mivel régi típusu lakás, tele van beépített szekrényekkel, amibe bőven elférnék, plusz még az én bűtoraim. A fürdőszoba kicsi, de van benne kád, mosdó, a wc külön helyiség. Egy baja van, hogy nincs kiépítve sehol a mosógép helye, így a pincében a közös gépeket kell használni. Láttam már ilyet Dániában ugyebár.

Akkor beszéljenek a képek:

keco2-1.jpg

Itt jól látszik, hogy a nappaliban van az erkélyajtó mellett két beépített szekrény. Ennél nagyobb van a hálószobában, és egy hasonló a konyhában is. 

keco2-2.jpg

Ez a hall, szemben a fürdő és a wc, jobbra a nappali, balra a háló. Balra van még a konyha is. 

 

keco2-3.jpg

Szép nagy konyha, nekem legalább is az :)

 

A második lakás egy fiatalabb ház legtetején van, saroklakás, sarok erkéllyel (!) Ez is ey szépen felújított, de kisebb. Kicsi a fürdő, de teljesen rendben van (kicsi...ezt inkább azért írom, mert az elsőhöz hasonlítom. Nekem megfelel a méret, mert a pestihez képest óriási), nincs külön wc, na bumm. A konyha is kicsi, de nagyon szép, modern, nekem elég lenne. Egy nagy szoba van, de nagyon jól megoldották egy elhúzható színezett üvegfallal. Az előszobábn láttam beépített szekrényt, az is elég nagy volt. Mosási lehetőség a pincében.

Viszont sarok, tehát körben ablakok és ajtók az erkélyre. A nappali az utcára néz, de kis utca, nem zajos. A ház melletti telekre felhuztak egy házat, amit még mindig építenek, így a hálóhoz tartozó erkélyre nem lehet kimenni, mert ott a munkások tartózkodnak. Vicces lesz reggelente felkelni, lehet nekik főzni kávét, kicsit csacsogni, gyakorolnia  francia nyelvet. Viszont ha elkészül, az erkély az enyém, plusz a szomszéd ház falát nézhetem. 

De nem kell sietnem a függönyvásárlással, mert van redőny.

keco3-1.jpg

Az erkély kis része, a tulsó ablak a konyháé, a közelebbi a nappalié. Mivel tető, így akár napozhatok is :))

keco3-2.jpg

A hálószobát és a nappalit elválasztó tolóajtó. Jól néz ki, na. A hálóban is ott figyel az ajtó az erkélyre.

 

keco3-3.jpg

Ezt körülbelül a tolóajtótól fényképeztem, vagy 1-2 lépéssel előrébbről. Balra a konyha egyik bejárata látható, mert az előszobában van a másik.

keco3-4.jpg

És a cuki konyha, voila!

Felette is van szekrény, valamint a szembe lévő oldalon is van egy kis pulttal lefedett szekréyn, egyfajta munkalap az is. Van mosogatógép is :)

Szóval szorítsatok, hogy valamelyiket a kettő közül megkapjam!  

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsonev.blog.hu/api/trackback/id/tr156360913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinat 2014.06.24. 09:16:44

lehet hogy az építkezés munkásaival a magyart vagy a lengyelt többet tudnád gyakorloni, mint a fransziát.

nosuti 2014.06.24. 09:21:16

Lehet :)
Bár a látogatáson egy afrikai srác mászkált a balkonon
süti beállítások módosítása